Vil PDFen til livs – lanserer sømløs tilstandsanalyse for bygg

Norconsult Digital har utviklet en ny modul i ISY Eiendom for å effektivisere og forenkle gjennomføringen av tilstandsanalyse for bygg.

Det komplette FDV-systemet ISY Eiendom sørger for kontroll på alle aspekter ved forvaltning, drift og vedlikehold av eiendomsmasse. Med den nye modulen som følger NS 3424 kan en gjennomføre en komplett analyse i felt på PC, nettbrett eller mobil, og dokumentere med tekst og bilder.

– Det er fremdeles mye flytting av papir og PDF mellom for eksempel eksterne takstmenn og eiendomsforvaltere. Vi vil gjøre det så enkelt og sømløst som mulig både for eksterne og interne i en organisasjon å fore data direkte inn i systemet, slik at man ikke må å gå omveien om mange enkeltstående dokumenter, men heller begynne å utbedre feil eller mangler med en gang, sier Endre Nørstebø Lykke som er produkteier for ISY Eiendom i Norconsult Digital.

 

Lekende lett

Med den nye Tilstandsanalyse-modulen er det enkelt og intuitivt å gjennomføre både enkle nivå 1-analyser og komplette nivå 3-analyser. Man kan velge å registrere på bygningsdeler på 1-, 2- eller 3-sifret nivå i bygningsdelstabellen. Når analysen er utført kan man ta ut en ferdig rapport ved å trykke på en knapp. Modulen kan brukes frittstående eller som del av komplett FDV-prosess i ISY Eiendom.

Vi gjør tilstandsanalyser lekende lett med denne modulen. Ikke bare for de som registrerer data, men også de som skal finne informasjon i etterkant. Det er mye lettere å finne informasjon når man ikke må lete etter den i en PDF, fortsetter Lykke.

 

Umiddelbar og helhetlig oversikt

En stor fordel med verktøyet er at mange kan jobbe i den samme analysen, både internt og utenfor egen organisasjon, og på tvers av fagdisipliner. Og det beste er kanskje at en får en umiddelbar og helhetlig oversikt over all bygningsmasse, slik at det kan tas gode beslutninger om hva som bør prioriteres av vedlikehold og oppgraderinger, sier Lykke.

Systemet legger til rette for at man skal kunne se hele bygningsmassen under ett. Ved å få et oversiktsbilde over hvilken stand hver av delene av bygningsmassen er i, kan man raskt ta stilling til tiltak. Lykke peker på at det er gevinster å hente ut fra denne modulen, både i tid og penger spart.

– Vi kutter unødvendig byråkrati med denne modulen, og bidrar til digitalisering og effektivisering. Det blir det også kostnadsbesparelser av, avslutter Lykke.

  • Endre Nørstebø Lykke

    Markedssjef FDV

  • Kontakt oss