Landet jobb etter bedriftspresentasjon på NTNU

Som en del av linjeforeningen TIHLDE på NTNU, har Bendik Werp vært med å arrangere treff mellom studenter og næringslivet. Dagen etter at NoIS gjennomførte en digital bedriftspresentasjon, sendte han inn en søknad – noe som landet deltidsjobben han har i dag.

Bendik Werp jobber deltid med UX-design hos Norconsult Informasjonssystemer parallelt med masterstudiet i digital samhandling ved NTNU.

– Det er veldig verdifullt å lage møteplasser mellom studenter og bedrifter. Studentene får et unikt innblikk i hva bedriftene gjør, og kan stille relevante spørsmål. I tillegg er det like viktig for næringslivet å bli kjent med studentene, og målet er jo at det skal være en god rekrutteringsarena for begge parter, forteller Bendik Werp.

Under en bedriftspresentasjon han selv var med å arrangere, kom Bendik i dialog med en representant fra Norconsult Informasjonssystemer AS (NoIS) og stilte flere spørsmål om arbeidsmiljøet, fagområdene og arbeidsoppgavene.

– Det var ekstra gøy å høre representanten fra NoIS snakke om arbeidet med UX og brukeropplevelser, ettersom dette er mitt fagfelt. Hun fortalte at NoIS hadde mange nye initiativer på dette området, og i løpet av praten vår ble jeg såpass engasjert at jeg bestemte meg for å sende søknad dagen etter, forteller han.

Etter å ha søkt jobb fikk han raskt tilbud om intervju, noe som igjen førte til en deltidsjobb ved siden av tilværelsen som masterstudent i digital samhandling ved NTNU.

– Jeg er veldig glad for jobben hos NoIS er såpass fleksibel at jeg kan kombinere den med en hektisk studiehverdag. I perioder hvor jeg har mye å gjøre, som for eksempel under eksamensperioden, kan jeg jobbe mindre, samtidig som det også er rom for at jeg jobber mer når jeg har lyst til det. Det er generelt gode muligheter for å skape sin egen arbeidshverdag, sier Bendik.

Noe som særlig appellerer til han, er at deltidsjobben gjør det mulig å jobbe direkte med fagfeltet ved siden av studiet.

– Det er utrolig lærerikt og givende å få jobbe «hands on» med det du lærer på studiet. Flere av vennene mine har deltidsjobber, men det er langt fra alle som for eksempel kan lære noe i en klassetime uken før, og ta det i bruk på jobben uken etter, forteller Bendik.

Guru Husdal Sørli har vært fadder for Bendik, og setter spesielt pris på at han bidrar med et friskt blikk på løsninger som NoIS har utviklet og driftet i flere tiår. Særlig viktig er det når NoIS skal flytte ISY ProAktiv, en 20 år gammel desktop-programvare, over i skyen til en webapplikasjon.

– I forbindelse med oppgraderingen av ISY ProAktiv har Bendik ledet flere brukerintervjuer. Han har en svært god evne til å få frem nye perspektiver når det kommer til å bedre brukeropplevelsen, og bruker kunnskapen han har fra studiet til å identifisere nye forbedringspunkter som ikke vi nødvendigvis har tenkt på før, forteller Guru.

Etter sommeren starter Bendik på sitt siste år som student, etter ett år med master og en treårig bachelor i interaksjonsdesign.

– Det har vært utrolig spennende å få være med på utviklingen og oppgraderingen av et mye brukt system. Særlig gøy er det å kunne utgjøre en forskjell med arbeidet mitt, og jeg gleder meg til å fortsette som deltidsansatt når jeg kommer tilbake etter sommeren, avslutter Bendik.

  • Guru Husdal Sørli

    Produktsjef

  • Kontakt oss