Cathrine Kirkøen-Bere - Norconsult AS - Artikkel - 50techkvinner 2023

Norconsults Cathrine Kirkøen-Bere kåret til en av Norges fremste tech-kvinner

Cathrine Kirkøen-Bere (32) er på Topp 50-listen over de fremste kvinnene i Norge innen teknologi. Det var 8. mars, på den internasjonale kvinnedagen, at Abelia (NHOs forening for kunnskap- og teknologibedrifter) og ODA-Nettverk kåret de 50 fremste tech-kvinnene i norsk næringsliv.

Formålet med kåringen er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i Norge. Norges 50 fremste tech-kvinner skal synliggjøre bredden av dyktige og ledende kvinner som arbeider med teknologi.

Cathrine jobber som Digital Transformasjonsleder i Norconsult. Enheten Digital Transformasjon jobber hver dag for at Norconsults 20 000 oppdrag skal gjennomføres effektivt og skape kundeverdi. Kirkøen-Bere jobber med digital utvikling, gjennomføringsmodeller og kunnskapsdeling. Alt fra å skape digitale løft i kundeoppdrag eller gjennom å gi strategisk rådgivning i større organisasjoner.

– Det er spennende å jobbe med digitalisering av byggenæringen, fordi bransjen står i en stor digital omstilling. Denne omstillingen krever nye løsninger i form av verktøy, metoder og samarbeidsformer. Å få være med på å løse store og små digitale utfordringer som fører til bedre kommunikasjon, optimaliserte og kvalitetssikrede løsninger samt mer kostnadseffektive og bærekraftige byggverk for våre kunder er veldig givende, sier Kirkøen-Bere.

– Det er veldig stas å være på topp 50-listen. Å motta denne utmerkelsen betyr mye for meg, og jeg er stolt over å være på en liste med så mange dyktige kvinner som jobber med Teknologi. Vi trenger flere kvinner innen tech, og denne kåringen er en fin måte å sette dette på agendaen, sier Kirkøen-Bere.


  Norconsult har lenge hatt en ledende rolle innen digitalisering i bygg- og anleggsbransjen.

  I Norconsult er vi opptatt av hvordan mennesker, teknologi og prosesser fungerer sammen for å levere de beste løsningene. Vi har flere ulike fagmiljøer som jobber med digital kompetanseutvikling og digital forretningsutvikling, noe som sikrer effektiv gjennomføring av våre oppdrag. I Norconsult er innovasjon, digitale gjennomføringsmodeller og heldigitale leveranser, sentrale virkemidler for å oppnå våre strategiske mål. Digitale gjennomføringsmodeller skal bidra til økt effektivitet, bedre kvalitet og samhandling, bærekraftige løsningsvalg og ikke minst økt kundeverdi.

  – Jeg er veldig glad for å se at vi som selskap har en medarbeider som Cathrine Kirkøen-Bere med på denne listen. Dette er et synlig resultat av et målrettet arbeid for å styrke oss på digitalisering. Cathrine er en flott rollemodell for både yngre og de mer erfarne. Hun er utrolig dyktig og brennende engasjert i å skape kundeverdi gjennom gode digitale løsninger, sier konsernsjef Egil Hogna.

   Øystein E. Søreide er administrerende direktør i Abelia og lederen for juryen i kåringen. Han mener det er avgjørende med mangfold blant de som lager og utvikler teknologi.

   – Det har noe å si hvem som lager algoritmene og skriver koden som får nye løsninger til å fungere. Enten det gjelder forbrukerteknologi, industriell software eller styringssystemer for havvindmøller og karbonlagringssystemer. I Norge har vi alle muligheter til å velge de utdanningene som gjør oss mest relevante for fremtiden. Men selv det norske teknologinæringslivet er for ensrettet, sier administrerende direktør i Abelia, Øystein E. Søreide.