Victoria og Eivind har «rene» maskinlæringsjobber. – Det finnes faktisk ganske få av de

Norconsult Digital hjelper virksomheter med å bruke maskinlæring til samfunnsnyttige formål. Mye ansvar, spennende oppgaver og et sabla godt arbeidsmiljø gjør at Victoria og Eivind trives på jobben.

Får mye ansvar

Victoria Glott har arbeidet i selskapet siden høsten 2020, etter at hun fullførte en sivilingeniørgrad med fokus på maskinlæring. I dag jobber hun med eksterne tjenester. Veien dit var ganske tilfeldig.

– Jeg synes det var kult at de lyste ut en ren maskinlæringsstilling. Mange andre IT-selskaper lyste ut stillinger som IT-konsulent med noe innslag av maskinlæring, men Norconsult Informasjonssystemer hadde den eneste rene maskinlæringsstillingen jeg kom over.

I tillegg synes hun det telte positivt at selskapet hadde et stort fagmiljø for maskinlæring.

- Jeg visste ikke hva jeg gikk til, men jeg er superfornøyd, forteller Victoria.

Konsulentene jobber i små, fagtunge team når de hjelper kundene med ulike prosjekter. Små team gjør at de ulike rådgiverne får mye ansvar, og spiller en avgjørende rolle i alle prosjektene de er med på.

– Selskapet har stor tillit til oss. Det er veldig deilig å komme på kontorplassen og jobbe med faste kollegaer. Det gjør at vi god kjennskap til hverandres kompetanse, og enklere kan løse kundens behov, forteller Victoria.

Hun trekker også frem gode muligheter internt i Norconsult som noe unikt med maskinlæringsteamet.

– Som en del av Norconsult-familien har vi en unik tilgang på prosjekter og data. Det gir veldig mange muligheter som du ikke finner maken til andre steder.

– Folk tror ikke på at vi har det så hyggelig på jobb

I 2022 var Victoria en del av Rådgiverne, Norconsults dokumentarserie som følger rådgiverne deres på jobb. Tilbakemeldingene har utelukkende vært positive.

– Folk tror ikke på at vi har det så gøy på jobb som det ser ut i serien. De spør om vi virkelig holder på sånn, men det er faktisk sånn stemningen er her. Det er veldig gøy å jobbe her, sier hun.

Hun tror litt av grunnen til at de har det så hyggelig på jobb er at de gjerne bruker mye tid bak skjermen, og derfor setter ekstra stor pris på avbrekkene ved kaffemaskina. 

– For å trives på jobb må du ha kombinasjonen av utfordrende oppgaver og hyggelige kollegaer. Det har jeg her, sier Glott.

Maskinlæring med samfunnsnytte

Eivind H. Furdal startet som rådgiver innen maskinlæring i august. Han forteller at han valgte å jobbe med maskinlæring akkurat her på grunn av meningsfylte arbeidsoppgaver.

– Her jobber vi først og fremst med maskinlæring med samfunnsnytte, forteller Eivind.

I tillegg gjorde en hyggelig og personlig intervjuprosess at stillingen frista. Furdal var mest opptatt av å finne ut av om han hadde kjemi med arbeidsgiver, og om de delte de samme verdiene. I dette tilfellet var det en fulltreffer.

– Mange andre steder jeg var på intervju var det store og standardiserte prosesser med en upersonlig tilnærming som dro ut i tid, forteller Eivind, og fortsetter:

– Her kom jeg bare innom kontoret, prata litt, og fikk en teknisk oppgave uka etter. Det passet meg godt, avslutter Eivind.

  • Oxana Eide

    Gruppeleder

  • Kontakt oss